Torre Jussana

Barcelona, Spain. 2006

REHABILITATION
NEXT PROJECT
MENU
  • Description

    La organització del programa es fa buscant el millor aprofitament de les diverses orientacions de la Torre tant per l’aprofitament dels espais com per a optimitzar la despesa energètica. Així, els arxius i magatzems es concentren en la planta baixa, a on la preservació dels fons es fa en condicions de baix assolellament, mentre que les sales i despatxo s’instal•len a les plantes superiors que desfruiten de vistes i asolellament via les terrasses superiors.

    El projecte de restauració fa una reorganització dels accessos interiors, que actualment es troben disposats lateralment al gran vestíbul central. L’estructura central de la Torre, amb dos eixos de simetria i un gran espai distribuïdor situat al centre, fan convenient la disposició de l’escala en una situació també central i vinculada als espais de circulació i distribució que es produeixen en aquest punt. D’aquesta forma s’alliberen els espais perimetrals, en façana, per a la resta de les dependències del programa.

    El projecte preveu la demolició dels volums afegits a la coberta i la construcció d’una nova coberta amb encavallades de fusta laminada i zinc, amb pendents a quatre aigües, amansardada amb la finalitat de donar l’alçada mínima que demana la normativa.

    Architects: C. Fiol, A. Arriola, X. Arriola,V. Caddeo, L. Cera, M. Lundström
    Structure: BOMA
    Installation: JG
    Quantity surveyor: Toledo Villarreal

  • Images
  • Design process
  • Facts + data

    COMPETITION 1ST PRIZE
    Promoter: Ajuntament de Barcelona
    Budget: 2.094.701 euros
    Surface: 1009 m2